Állás - munka alias Személyzeti Kantin

Ezen a helyen megtalálsz mindent ami egy "személyzetis" vagy ha úgy tetszik "HR-es" fejében megfordul. Legyen az munka vagy akár magánélet, öröm vagy bánat, apró vagy mindent elsöprő gondolat. A szórakozás mellett, szakmai dolgokról is esik szó, melyben kifecsegjük műhelytitkainkat...

Tetszik?

avagy a személyzeti kantin

2009.10.27. 09:00 Bezzeg Szilvia

Játssz a túlélésért!

Címkék: hr válság vállalat

Korábbi bejegyzésben esett már szó a változásról, és az azzal szembeni ellenállásról. Mégis, bármennyire is fél tőle, illetve küzd ellene valaki, nem tudja elkerülni az átalakulást. Az egész élet erről szól! :) Ahogy mi magunk is formálódunk (nem csak külsőleg, belső világunk is), úgy a körülöttünk lévő dolgok is változnak. A témába illően szeretnék megosztani most egy idézetet:

„Az életben sokak szerint maga az élet a legbonyolultabb, egyúttal legizgalmasabb előadás. Mindannyian, egytől egyig egy olyan színpadon szereplünk, melyben szerepünk folyton-folyvást változhat. Ki ma színészi alakítást nyújt, holnap igen könnyedén válhat díszletmunkássá, és holnapután kellékeket cipelhet. Az élet előadása mindig változik, s nekünk sosincs elegendő időnk az új szöveg tanulásására. Ezért érezzük mindannyiszor azt összeszorult szívvel, hogy felsülünk a darabban. Ám az örökös lámpaláz, a drukk állandó jelenléte gyomrunk csomóvá szűkült üregében egyben jobb teljesítmények elérésre is sarkall. Az alkalmazkodás terhe rejtett tulajdonságokat hoz a napvilágra, és új, korábban elképzelni sem bírt képességeket fejleszt ki bennünk.” (Regős István Attila: A szerencse fia)

 
Őszintén remélem, hogy azok számára, akik ezt olvassák-olvasták, a változás és a válság szó nem kizárólag negatív értelmezést fog kapni! :)

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://allas-munka.blog.hu/api/trackback/id/tr661476627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ÁrvaiPéter · http://wking.hu 2009.10.27. 10:14:56

Üdv! Én is csatlakoznék a változás lehetőségeit hirdetők táborához!

Ide kapcsolódóan egy érdekes hasonlatot hallottam!
Miszerint a régi elmúlt időszak leginkább a kopoltyús vízben lubickolásra...
Míg a most kezdődő új időszak jellemzően a szabadságra a levegőre... magasságokra, mélységekre szárnyalásra és zuhanásra ad teret.

Tényleg az lehet, hogy a keretek a korlátok omlanak össze. Kicsit mint a csirkeólban. Eltűnik a korlátozottság, a jó és rossz körülményekbe való bezártság! Ezzel a jól működő bevétlek is eltűnhetnek pillanatok alatt de ezzel együtt eltűnik az is hogy jön valaki naponta és odaszór valami elemózsiát a tenyészállatoknak.

A szabadsággal megjelent a sorsunk feletti személyes felelősség is. Azaz ha csődbe mész, az amiatt van, hogy még mindig a gazdaasszony kiszórt kukoricáját várod, ami már nem jön, ellenben a kerités ledőlt és a farkasok éhesek...Viszont van szárnyad...csak nem használtad még.

Vagy: még mindig csirkeólat akarsz fenntartani, holott a kerítés leomlott és max a töketlen csirkék maradtak piacnak...amiből nem élsz meg...

Az utolsó pillanatig van esély a túlélésre.
De be kell látni és meg kell érteni hozzá az új dinamikus játékszabályokat...

vallalkozasiotletek.com · http://vallalkozasiotletek.com/ 2009.10.27. 11:46:51

@ÁrvaiPéter:

Mélyen szántó gondolatok, mint tőled megszokhattuk. Néha ezek a mélységek az átlagember számára (mert a többség CSAK sztereotípiákban képes gondolkodni), megfoghatatlanok épp ezért "értéktelenek", de legalábbis a hétköznapi életben alkalmazhatatlanok. Gyakran a szeretteinkre sincs időnk, nem hogy magunkra elemzésre, önelemzésre.

Számomra például a "" című bejegyzésed ütött, új megvilágításba helyezte a halált, remélem még nagyon sokára kell megismernem a szép szemét. Mind esetre rávilágított, hogy a félelmeinket sem ismerjük. Mert valahol az ember tudja, de nem gondolja végig (és ezért mellbevágó). NEM a haláltól, hanem az elszakadástól, a veszteségtől, a "valamiről lemaradoktól", az ismeretlentől, a fájdalmaktól félünk...

Bocsi a kitérőért, erre azért volt szükség mert valami hasonló AHA élményre lenne szüksége mindenkinek az ÉLETtel kapcsolatban!

Freelance71

vallalkozasiotletek.com · http://vallalkozasiotletek.com/ 2009.10.27. 11:59:47

@bezzegszilvia,

Nagyon komoly mégis játékos a cím, megint csak többet mond , mint amennyit írsz. ;)

Engedd meg, hogy egy Niche idézettel kezdjem:

"Ami nem öl meg, az megerősít" - bocs ha nem pontos! ;)

Hogy kövessem a cím gondolatvilágát, azt mondom, hogy bajaink nagy része ott kezdődik, hogy a főszerepeinkben messze alulmúljuk magunkat, mellékszerepeinket túljátsszuk, és pont akkor improvizálunk amikor nem kellene...

A lényeg még sem a változásban a válságban és nem is játékosban, hanem az "ellenállás"-ban van.

Elektronika hasonlattal élve, a tekercshez(induktivitáshoz) tudnám hasonlítani az emberi gondolkodást, azaz mindig a fennálló változás ellen hat!
De ne feledjük ez a tekercs, ez a változás elleni erő hatalmas motorokat hajt, transzformátorokban energiát alakít oda vissza, vagy éppen energiát tárol, feszültség ingadozást kiegyenlít...

Ha jól használjuk, nincs másként ez az emberekben sem, csak jól kell játszanunk, meg kell tanítani jól játszani másokat!

Freelance71

bezzegszilvia · http://allas-munka.blog.hu/ 2009.10.29. 20:30:23

@ÁrvaiPéter:
Mindig van esély a túlélésre :)
Amíg az élet nem hoz lehetetlennek tűnő feladatot, el se hisszük, mi mindenre vagyunk képesek! :)

bezzegszilvia · http://allas-munka.blog.hu/ 2009.10.29. 20:34:44

@Alternatív karrier megoldások:
Nem lehet úgy írni, hogy mindenkinek megfeleljünk vele. Sőt, nem is kell :)

Az önmagunkra fordított idő és figyelem fontosságát sem szükséges mindenkivel megértetni.
A jól játszásról is azt gondolom, hogy kell a nyitottság a fogadó félben :) Mindenesetre a vágyat érdemes felébreszteni. ;)

vallalkozasiotletek.com · http://vallalkozasiotletek.com/ 2009.10.30. 12:23:19

@bezzegszilvia:

"Az önmagunkra fordított idő és figyelem fontosságát sem szükséges mindenkivel megértetni. "

Sőt nem is kell! aki veszi veszi!

Most jutottam megint oda, hogy azt kell mondjam, ami aki lehúz vesd el, szorítsd korlátok közé kell szorítani!

Brrr elég furán hangzik pont itt az én számból... ;)
süti beállítások módosítása