Állás - munka alias Személyzeti Kantin

Ezen a helyen megtalálsz mindent ami egy "személyzetis" vagy ha úgy tetszik "HR-es" fejében megfordul. Legyen az munka vagy akár magánélet, öröm vagy bánat, apró vagy mindent elsöprő gondolat. A szórakozás mellett, szakmai dolgokról is esik szó, melyben kifecsegjük műhelytitkainkat...

Tetszik?

avagy a személyzeti kantin

2009.12.14. 09:00 Bezzeg Szilvia

Bevállalod? Igen vagy nem? ;)

Címkék: web2.0 kompetencia hitelesség személyiségtípus

Hírnév. Vajon az, akinek "híre" van, az egyben azt is jelenti, hogy "név" is a szakmájában? Nem hiszem. Van, aki nemes egyszerűséggel megelégszik a szerepléssel, míg mások a nevüket szaktudásukkal kívánják/szeretnék fémjelezni.

Szakértelem. Kit tartunk ma szakembernek? Azt, akit médiában látunk? Azt, akiről jót hallottunk? Netalán azt, akinek a tudásáról  mi magunk is meggyőződhetünk? Nos, én utóbbira szavazok. Ez idáig rendben is van, de hogy lehet mindezt elérni? Online eszközökkel, túlmutatva a keresőportálok használatával. A social media-ra (közösségi médiára) gondolok. A két legismertebbet említve: Twitter, Facebook. Ezek olyan "eszközök" melyek kiaknázásával nem csak a kapcsolati hálódat bővítheted, de ismer(e)tségre is szert tehetsz, ha tudatoson használod.

Twitter: olyan mikroblog, amelynek révén a felhasználók rövid (maximum 140 karakter hosszúságú) rövid bejegyzéseket írnak.

Flash mob. Nevezhetjük figyelem felkeltésnek is. Akár rövidebb, akár hosszabb távra hírnevet ad a résztvevőknek és az általuk képviselt megmozdulásnak. Legyen emögött akár vállalat, akár egy kis közösség. Néhány napja nem kisebb feladatot tűztünk ki, mint a Twitter népszerűsítését a flash mob révén. Azt akartuk elérni, hogy eljusson minél több emberhez. Igen, emögött is emberek által. Hazudnék, ha azt mondanám, a résztvevőknek ez nem jelentett reklámot. Forgalmas helyet választottunk, hiszen ha már reklám, akkor legyen közönség is. ;)

Siker. Miben mérhető? Abban, hogy mások mennyire tartanak sikeresnek, avagy abban, ahogy ezt te megéled? Számomra mindkettő egyaránt fontos. S ha már siker és visszajelzés. Érdekes volt azt megtapasztalni, hogy viszonyulnak az emberek egy eddig kevésbé ismert megmozdulási formához. Mind a meghívottakból, mind a közönségből más és más reakciót váltott ki a kezdeményezés. Az utca emberéből meglepődést, értetlenkedést, mosolyt és aktív részvételt.

Videó is készült, melyben a résztvevők -szervezők és meghívottak- az arcukat adták.  Egy kis ízelítő mellékelve. ;) Azt gondolom, mindenki jól érezte magát. Olyanban volt része a nézőknek is, amit eddig csak filmekben láthattak: élő forgatás lelkes szereplőkkel, több felvonásos darabban. Valljuk be, mindehhez kell egyfajta magamutogatás. Hiszen játszanod kell egy előadásban. Az életben is a szó nemes értelmében szerepelni kell. Önmagad szerepét csak te játszhatod. Legyél hiteles úgy az online életben mint az offline világban! ;) 


5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://allas-munka.blog.hu/api/trackback/id/tr681595071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Váraljay Gabriel 2009.12.14. 09:14:51

Tetszett az írás :-) Gratulálok. Reméljük a videó is olyan sikeres lesz majd, mint maga az esemény :-)

vallalkozasiotletek.com · http://vallalkozasiotletek.com/ 2009.12.21. 20:54:11

1. "Kit tartunk ma szakembernek?" - ha jól adod, elég ha egy lépéssel előttem jársz! ;)
2. "Siker. Miben mérhető?" - ha egy célt, egy megtervezett út mentén elérsz, egyébként csak "véletlen"
3. "Önmagad szerepét csak te játszhatod." - épp tegnap olvastam valahol (bocsi, ha nem szó szerint citálom: Csak a saját szereped játszhatod, minden más már foglalt"

Freelance71

ui: az akciókhoz sok sikert, az eredményekről ha publikus tájékoztatást várok, akár privátba is! ;)
uui: videa, vidleer, youtube... fenn van már?

bezzegszilvia · http://allas-munka.blog.hu/ 2009.12.21. 23:59:45

@Alternatív karrier megoldások:

Köszönöm az értékes hozzászólást! :)

Youtube-on már biztos, s folyamatosan kerülnek fel új részek! :)

Pirko 2009.12.29. 08:04:23

Szerintem sajnos manapság nem elég a szakmai tudás, ahhoz kell, hogy párosuljon egy megjelenés, amit a társadalom elfogadottnak (megfelelőnek) tart és a siker e kettőnek egy elegye.

bezzegszilvia · http://allas-munka.blog.hu/ 2009.12.30. 13:14:23

@Pirko:
A sikerhez a kisugárzás hozzájárul, de azt gondolom, ez a fajta belülről jövő személyes varázs nem a "trendiségből" fakad. ;)
süti beállítások módosítása