Állás - munka alias Személyzeti Kantin

Ezen a helyen megtalálsz mindent ami egy "személyzetis" vagy ha úgy tetszik "HR-es" fejében megfordul. Legyen az munka vagy akár magánélet, öröm vagy bánat, apró vagy mindent elsöprő gondolat. A szórakozás mellett, szakmai dolgokról is esik szó, melyben kifecsegjük műhelytitkainkat...

Tetszik?

avagy a személyzeti kantin

2010.10.04. 16:45 Bezzeg Szilvia

Váltanál munkahelyet?

Címkék: munka motiváció hitelesség psziché munkahely váltás

Jobb ajánlat esetén munkahelyet váltana? – hangzik a kérdés az egyik tartalomszolgáltató oldal karrier rovatában. Válaszoltam én is, hogy megnézzem, az emberek hány százaléka változtatna jelenlegi munkahelyén.
A jelenlegi állás szerint a válaszadók 91%-a cserélné le mostani állását egy jobb ajánlatra. Noha a rovat – minden bizonnyal – az állásajánlatok és karriertanácsok iránt érdeklődőket célozza meg, magasnak tartom ezt az értéket.
A váltás az én olvasatomban azt jelenti, hogy a jelenlegi munkahelyemmel és/vagy munkakörömmel nem vagyok megelégedve. Az elégedetlenség több okból fakadhat, mint például:
 - a munkavállaló keresi még önmagát és nem találta meg a számára ideális munkakört/munkahelyet,
- a dolgozó számára jelenlegi feladatai már nem jelentenek kihívást,
- a vállalat alulfizeti alkalmazottait,
- magas a fluktuáció,
- a cég légköre feszültséggel teli,
stb.


Úgy érzed, csökkent a lelkesedésed? Gondold végig, mi okozta ezt. Munkahelyeden változtak körülötted a dolgok és ezzel nem tudsz (vagy nem akarsz) lépést tartani, vagy fordítva: te magad fejlődtél annyit, hogy a jelenlegi feladatokban nem leled örömöd?
 

Ha átgondoltad, közelebb kerültél a problémához, de még nem oldódott meg. Annak a híve vagyok, hogy a gondokról beszélni kell. Leginkább a feletteseddel érdemes beszélned a motivációdról, illetve annak hiányáról. Akkor járható út, ha konstruktív főnököd van és a beszélgetés a te célodat szolgálná. (Ellenkező esetben ülj le egy bizalmas kollégáddal, illetve olyan barátokkal, akik objektíven tudják szemlélni a helyzeted.)


Egy ilyen irányú társalgás ideális esetben megoldás javaslatokkal zárul, s a jövőben történnek is ez irányba lépések (pl. munkakör gazdagítás, továbbképzés). Alternatíva lehet az is, ha kimondjátok, tovább kell lépned...


1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://allas-munka.blog.hu/api/trackback/id/tr962344376

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pozitív irányban halad a munkaerő piac 2010.10.13. 14:21:13

A Regus Business Tracker nemzetközi felmérése szerint – összesen több mint 10.000 vállalat visszajelzései alapján – a szakértőik úgy ítélik meg, hogy a globális gazdasági helyzet stabilizálódik. Kijelentésük alapja, hogy a felmérésből ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alexander77 · http://www.lefolyo.hu 2011.03.04. 16:54:53

az ember jellemétől szerintem sok függ mer e kockáztatni a mai világban nem úgy van csak mohon többet akarok
süti beállítások módosítása