Állás - munka alias Személyzeti Kantin

Ezen a helyen megtalálsz mindent ami egy "személyzetis" vagy ha úgy tetszik "HR-es" fejében megfordul. Legyen az munka vagy akár magánélet, öröm vagy bánat, apró vagy mindent elsöprő gondolat. A szórakozás mellett, szakmai dolgokról is esik szó, melyben kifecsegjük műhelytitkainkat...

Tetszik?

avagy a személyzeti kantin

2010.02.26. 14:38 Bezzeg Szilvia

Emberi érték - értékes ember

Címkék: munka konferencia csr munkavállaló társadalmi felelősségvállalás fogyaték

Mindenkinek van egy álma. A sanzon szövegét ki-ki a maga szájíze szerint folytathatja. Lévén, hogy állás és munka témát öleli fel a blog, nem a szerelem témakörét fogom ízekre szedni. :)
Ha a szívedre teszed a kezed, Te is tudod, mi az, ami fontos számodra egy állásnál. A munkakörtől függetlenül léteznek olyan ideák, mint pl. az emberi értékeket szem előtt tartó cégkultúra, a klassz csapat, a jó vezető, a tetszetős infrastruktúra vagy éppen a rugalmas munkaidő. Van olyan szituáció, amikor az ember hajlandó lemondani az igényeiből, mert a helyzete nem teszi lehetővé, hogy válogasson a lehetőségek közül. Amíg megteheti valaki, azt az állás preferálja, ami minden szempontból a legmegfelelőbb számára. Így működik ez a 100 %ban egészséges embereknél.
Nem véletlen az utóbbi kihangsúlyozása. A sajtóban az utóbbi hónapokban kiemeltebb szerepet kap a megváltozott munkaképességűek (más néven csökkent munkaképességűek vagy fogyatékkal élők) alkalmazása. „…ahogy minden embernek, úgy a fogyatékkal élőknek is valódi önbecsülést adna, ha dolgozhatnának. (…) attól, hogy valaki kerekes székben ül, még remek adminisztrátor vagy könyvelő lehet, a siket emberekből tehetséges szakács, a tanulásban akadályozottakból pedig mondjuk takarító.” - olvasható az Éva magazin honlapján megjelent Fogyatékkal élők a munkábancikkben.

Mélyebb kutatómunkát végeztem arra vonatkozóan, ma Magyarországon milyen mértékben van létjogosultsága a fogyatékkal élők elhelyezkedésének. Sajnos csak igen kevés vállalat preferálja a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását. A teljesség igénye nélkül, kiemelnék néhány vállalatot, akik példaértékkel szolgálnak: Kunrehab Kft., FÖKEFE Kft., Szegedi Fonalfeldolgozó Vállalat, Hotel Panda. Egy, a csökkent munkaképességűek foglalkoztatásáról szóló posztban olvasható, hogy "Hamarosan Magyarországon is lehetősége lesz bárkinek megtanulni, hogy hogyan tudja hasonlóan kreatív módon integrálni saját szervezetébe fogyatékkal élő embertársait. Egy Európai Uniós pályázatnak köszönhetően, egy két napos – képzéssel egybekötött – konferencia ad lehetőséget erre.”


Őszintén remélem, hogy a konferencia gondolatébresztőként hatni mind az ott jelenlévőkre, mind az erről készült beszámolót olvasókra a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására vonatkozóan.

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allas-munka.blog.hu/api/trackback/id/tr291792339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása