Állás - munka alias Személyzeti Kantin

Ezen a helyen megtalálsz mindent ami egy "személyzetis" vagy ha úgy tetszik "HR-es" fejében megfordul. Legyen az munka vagy akár magánélet, öröm vagy bánat, apró vagy mindent elsöprő gondolat. A szórakozás mellett, szakmai dolgokról is esik szó, melyben kifecsegjük műhelytitkainkat...

Tetszik?

avagy a személyzeti kantin

2009.07.30. 09:00 Bezzeg Szilvia

Elvárható a szakértelem?

Címkék: hr kompetencia alkalmazott vezető munkakör szervezetfejlesztés

Olvasva a blogbejegyzést, elgondolkodtam, hány olyan hely van, ahová azért járok szívesen, mert a megfelelő emberek dolgoznak a megfelelő helyen. Nem pusztán szimpátiára, hanem a munkakörtől elvárható magatartásra is gondolok. Vajon a munkatársak kiválasztásánál milyen szempontok alapján választanak a vezetők? Szakmaiság? Tapasztalat? Személyes tulajdonságok? Szimpátia?

Vegyünk egy egyszerű példát: bevásárlás. A lakóhelyem közelében több közért is van. Akad kulturált, elegendő termékválasztékú, és az ellenkezője is megtalálható. További szempont lehet még az ár, s nem utolsó sorban a boltban dolgozók hozzáállása.Számomra a legkedvesebb üzlet egy pénztároshoz kötődik. Kedves, mosolygós, középkorú hölgy, akinek mindenkihez van pár jó szava, s ezeket a vásárlók is viszonozzák. Függetlenül attól, aznap hányadik vevő áll sorba, ő kedves és szolgálatkész. A sorba állásnál nem a sor hossza, hanem a pénztáros személye alapján választok. Örülök, ha ő van :)

A szervezeti kultúra az oda nem illőt kitaszítja. Mégis, megfér itt egymás mellett az unott és élettel teli. Hogy is van ez? ;)


2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://allas-munka.blog.hu/api/trackback/id/tr851275892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyíregyházi betti 2009.08.27. 18:24:45

"A szervezeti kultúra az oda nem illőt kitaszítja. Mégis, megfér itt egymás mellett az unott és élettel teli. Hogy is van ez? ;)"

Egyre nyílik az olló a felsőbb vezetők elképzelései és az eladáshelyi történések között. Ez a folyamat nem a szervezeti kultúrát, hanem éppen az ellenkezőjét, a kulturálatlanságot erősíti. A kereskedelmi multiknál ezzel a jelenséggel szembesülnek leggyakrabban a vásárlók. :-(((

A helyi vezetők ugyanis egyre inkább színházat csinálnak az eladótérből. Az áruval megrakott polcok díszletként szolgálnak a "Kizsigerelt eladó szenvedései" című, sok-sok négyzetméteren játszódó monodrámához. A lelkiismeretes eladók a rigorózus körülmények ellenére is megpróbálják a lehetetlent, vagyis a szakszerű eladást. Az okosabbak pedig unottan, kissé kívülállóként viselkedve próbálják megőrizni testi-lelki békéjüket.

Adott körülmények között nem kétséges, hogy az utóbbiak lesznek a sikeresek.

bezzegszilvia · http://allas-munka.blog.hu/ 2009.08.28. 11:38:24

@nyíregyházi betti:
Ezzel az a gond, hogy se kizsigerelve, se unottan nem lehet élvezni a munkát :(

Aki kivülállóként végzi, vajon valóban sikeresnek érezi magát?
süti beállítások módosítása