Állás - munka alias Személyzeti Kantin

Ezen a helyen megtalálsz mindent ami egy "személyzetis" vagy ha úgy tetszik "HR-es" fejében megfordul. Legyen az munka vagy akár magánélet, öröm vagy bánat, apró vagy mindent elsöprő gondolat. A szórakozás mellett, szakmai dolgokról is esik szó, melyben kifecsegjük műhelytitkainkat...

Tetszik?

avagy a személyzeti kantin

2009.07.29. 13:00 Bezzeg Szilvia

Tipikus emberek – embertípusok

Címkék: web2.0 hr alkalmazott kerekasztal vezető szervezetfejlesztés forrószék

Azt gondolnánk, az embereket nem lehet beskatulyázni. Mégis, ha körbenézünk, az azonos szakmai területen (kereskedelem-értékesítés, mérnöki pálya, informatika, stb.) dolgozókra jellemzőek bizonyos személyiségjegyek. Úgy, mint egy jó értékesítőre a megnyerő beszéd, dinamizmus, vagy a mérnökökre a precízség.

„Karakteres informatikusok - Informatikus karakterek” forrószék kapcsán elképzeltem azt a tipikus informatikust, akit szűkszavúsága miatt csak irányított, strukturált kérdésekkel és releváns szakmai felvetésekkel lehet bombázni. Természetesen van különbség egy fejlesztő mérnök, egy IT támogató munkatárs és egy informatikai céget irányító szakember között. A magyar piacon a legmeghatározóbbnak számító árukereskedelmi portál, a Vatera ügyvezető igazgatói fognak ma 14 órakor a HRcafe forrószékében ülni.

A „PeCsa-i bolhapiac” kinőtte magát, s hatalmas teret hódított az interneten. A ’Vaterázás” sok ember hobbijává vált. Miért jó Vaterázni? Várható volt a cég indításakor a piac ilyen mértékű meghódítása? Milyen karakterek a Vaterát vezetők?

Engem ezek a kérdések foglalkoztatnak leginkább. Téged? ;)


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allas-munka.blog.hu/api/trackback/id/tr301275478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása