Állás - munka alias Személyzeti Kantin

Ezen a helyen megtalálsz mindent ami egy "személyzetis" vagy ha úgy tetszik "HR-es" fejében megfordul. Legyen az munka vagy akár magánélet, öröm vagy bánat, apró vagy mindent elsöprő gondolat. A szórakozás mellett, szakmai dolgokról is esik szó, melyben kifecsegjük műhelytitkainkat...

Tetszik?

avagy a személyzeti kantin

2009.08.26. 09:00 bezzegszilvia

Interjú a fodrászszékben

Címkék: interjú kultúra hr mélyinterjú tanácsadó coach

Séta közben egy érdekes cégtáblára figyeltem fel a belvárosban:„szuper frizurák egyénisége szerint”. A szalont és az ott dolgozókat elnézve, úgy érzem, mintha visszarepültem volna az időben kb. 15 évet. 

A cég szlogenje és a vállalati kultúra ellentmondásos. Míg a tábla az egyediségre, „trendre” hajazott, az üzlet az ellenkezőjéről tanúskodott. Az egyéniségbe a külsőségek mellett a belső személyiségjegyek is beletartoznak. Ergo, a személyiséghez meg kell ismerni az illető tulajdonságait, gondolkodását, stb.

Hogyan méri fel a fodrász az emberek egyéniségét? Ha profi „tanácsadó/coach” típusú személyt tisztelthetünk a fodrász személyében, akkor egy rövid „mélyinterjú” során a főbb személyiségjegyeket fel tudja tárni. Mégis azt, hogy kvázi interjú zajlik egy fodrászszékben, nehezen tudom elképzelni ;) Ahogy azt is, hogy a betérő vendég egyéniségét valóban fel tudnák mérni az ott dolgozók.

Úgy döntöttem, a héten bemegyek és megkérdezem, nekem milyen frizurát javasolnak az egyéniségem szerint. A választ és az interjú tapasztalatait egy későbbi bejegyzésben megosztom  ;) 


2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://allas-munka.blog.hu/api/trackback/id/tr911336830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2009.08.26. 15:29:06

Édesanyám (79 éves) olyan frizurát szeretne, amit a hatvanas években csinált neki egy fodrász. (rég meghalt már) De ne ebből a semmilyen kis ősz hajából, hanem abból a dús göndör gesztenyebarnából.
Na ezt oldja meg egy fodrászat, ha tudja! :-)))))
süti beállítások módosítása