Állás - munka alias Személyzeti Kantin

Ezen a helyen megtalálsz mindent ami egy "személyzetis" vagy ha úgy tetszik "HR-es" fejében megfordul. Legyen az munka vagy akár magánélet, öröm vagy bánat, apró vagy mindent elsöprő gondolat. A szórakozás mellett, szakmai dolgokról is esik szó, melyben kifecsegjük műhelytitkainkat...

Tetszik?

avagy a személyzeti kantin

2009.10.16. 09:00 Bezzeg Szilvia

Elbocsátás - és ami mögötte van

Címkék: motiváció leépítés állás munkanélküli alkalmazott

„A gazdasági válság igazi nagy vesztesei az eddig bérből és fizetésből élő, de a recesszió miatt elbocsátott alkalmazottak. A jogellenes elbocsátás és a kifizetetlen végkielégítés sem ritka.” - olvasható a Hogyan hozzuk ki a legtöbbet az elbocsátásunkból? című cikkben.

 

A munkaviszonyra vonatkozó jogszabályokkal saját magunk érdekében ajánlott tisztában lenni. Ez különösképp igaz a munkaviszony megszűnésére, illetve megszűntetésére. A cikk azt boncolgatja, hogyan szűnhet meg az állásunk, s mikor vagyunk jogosultak végkielégítésre. 

 

Azt gondolom, hogy a fentiek emellett legalább ennyire fontos tisztában lenni a munkanélküliség kapcsán megjelenő lelki tényezőkkel. Egy rossz állástól való megválást akár úgy is megélhetjük, hogy megkönnyebbülünk. Ez az érzés annak függvényében változik, meddig tart, amíg új munkahelyet találunk. Az egzisztenciális helyzetünk, az életszínvonalunk, a családi állapotunk és a megtakarításunk is befolyásolja, mennyire vesszük könnyen az akadályokat. Azonban a jövőtől való félelem, önmagunkba vetett hit csorbulása, az egyéni kudarc és az állások megpályázás során keletkező sikertelenségek még a legoptimistábbaknál is jelentkezhet idővel. Amennyiben a családtagjaink és a barátaink támogatnak bennünket, „lelket öntenek belénk”, segítenek ötletekkel abban, hogyan találjunk mihamarabb munkát, s képesek arra, hogy figyelmünket eltereljék a munkanélküliség s a mi lesz velem kérdésről, rengeteget számít. 

Te kerültél már ilyen helyzetbe, esetleg most is ilyen szituációban vagy? Hogy dolgozod/dolgoztad fel? Ki, illetve mi az, ami segít neked, hogy könnyebben vedd az akadályokat?


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allas-munka.blog.hu/api/trackback/id/tr951452141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása