Állás - munka alias Személyzeti Kantin

Ezen a helyen megtalálsz mindent ami egy "személyzetis" vagy ha úgy tetszik "HR-es" fejében megfordul. Legyen az munka vagy akár magánélet, öröm vagy bánat, apró vagy mindent elsöprő gondolat. A szórakozás mellett, szakmai dolgokról is esik szó, melyben kifecsegjük műhelytitkainkat...

Tetszik?

avagy a személyzeti kantin

2009.09.08. 09:00 bezzegszilvia

Állás – Hajléktalanként mennyi esélyed van?

Címkék: web2.0 hajléktalan állás munkanélküli

Sokszor hallani munkakeresőktől, egy állás megpályázásánál a legnagyobb előnnyel az indul, akinek van nyelvtudása, diplomája, releváns szakmai tapasztalata, illetve kapcsolati tőkéje.

Nézzük a másik oldalt, azokat, akik a leghátrányosabb helyzetből indulnak egy kiválasztási folyamatban: a hajléktalanok. Mégis, lehet esélye egy fedél nélkülinek arra, álláshoz jusson. Ritkán lehet ilyen sikertörténetet hallani, ezért osztom meg Bri történetét. A 24 éves lány elvesztette munkája, majd lakását, így lakókocsijába költözött. Felismerte a web 2.0-s alkalmazások (blog, Twitter, Facebook, stb.) számos előnyeit, regisztrált a Twitterre, valamint elkezdett blogot írni. Élete eddigi alakulását megírta az ELLE az olvasói rovatába. A magazin szerkesztősége látott a lányban fantáziát és gyakornoki munkát kínálat számára. Azóta is olvasói levelekre válaszol és blogot vezet.

A web 2.0-es alkalmazások több előnnyel járhatnak, mint az gondolnánk. Te milyen web 2.0-es alkalmazásokat használsz? 


4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://allas-munka.blog.hu/api/trackback/id/tr871365850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Strici · http://birkanep.blog.hu 2009.09.08. 20:42:44

Persze. Lécci mesélj olyanról, amikor 50 év fölötti volt a hajlesz.

bezzegszilvia · http://allas-munka.blog.hu/ 2009.09.09. 09:37:57

@Strici:
A sajtó keveset foglalkozik ezzel a témakörrel. Ha bővebben érdekel az 50 év feletti hajléktalanok esélye, érdemes hajléktalanokkal foglalkozó szakembereket és szervezeteket megkeresned.
Ők biztos tudnak további pozitív példával szolgálni.

Strici · http://birkanep.blog.hu 2009.09.17. 10:56:13

@bezzegszilvia: mivel hajlékkal rendelkezők esetében se tudnak ilyet...

bezzegszilvia · http://allas-munka.blog.hu/ 2009.09.17. 11:44:58

@Strici:
Én tudok sikertörténetekről, méghozzá a mi közreműködésünkkel. :):)
süti beállítások módosítása