Állás - munka alias Személyzeti Kantin

Ezen a helyen megtalálsz mindent ami egy "személyzetis" vagy ha úgy tetszik "HR-es" fejében megfordul. Legyen az munka vagy akár magánélet, öröm vagy bánat, apró vagy mindent elsöprő gondolat. A szórakozás mellett, szakmai dolgokról is esik szó, melyben kifecsegjük műhelytitkainkat...

Tetszik?

avagy a személyzeti kantin

2009.09.15. 10:30 bezzegszilvia

Vicces álláspályázatok

Címkék: munka interjú állás kompetencia fejvadász

Azt tapasztalom, egyre nagyobb verseny folyik egy-egy állás elnyeréséért a munkaerőpiacon. Fejvadászként csak elenyésző esetben szoktam meghirdetni egy pozíciót, mégis, minden hirdetésre érkeznek érdekes pályázatok.

Akadt, aki a születésnapjára hivatkozva szeretette volna elnyerni a munkát: „Mivel 07.08. pont a születésnapom, hátha megkapom. :)” Nem, csak emiatt nem J

Olyan is volt, aki az életkorát jobb színben feltűntetvén írta: „A korommal kapcsolatban: évtizedek óta futok rendszeresen, még télen is, úszni járok, nem dohányzom: fiatalos, sportos kinézetű, jó megjelenésű vagyok. Mindig meglepődnek, ha megtudják a korom. Kérem ezt vegye figyelembe. :)”

Ha a szakértelem mellett kreatív egy pályázó, az számomra pozitív. Az arcomra mosolyt csaló és megnyerőnek ítélt levélnek mindig örülök, de ha valaki túlzottan lezserre/viccesre veszi a stílust, akkor ne lepődjön meg, ha nem hívják be egy személyes interjúra ;) 


3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://allas-munka.blog.hu/api/trackback/id/tr481383034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pushy 2009.09.23. 21:56:41

Engem elszomorít, ha a kedves pályázó már a motivációs levelében "magyarázkodik" valamiért, -valamely adottsága miatt.
Egyrészt elszomorít, másrészt gyanút kelt bennem, hiszen, ha már magyarázkodik valami felől, akkor annak valami oka van.

Pl. ma is -életkorral kapcsolatban
Idézem:

"Mentálisan és fizikailag igencsak kiváló állapotban vagyok, napi 14-16 óra
munkához szoktam, heti 6 napon.
Kérem Önt ezt ne felejtse el, amikor az életkorom olvasásánál tart az önéletrajzomban.."

vagy másik konkrét valós (!) pl:

"xyz településen élek, mint ahogy kiderül majd önéletrajomból. Tudom, hogy ez távol esik az Ön által meghirdetett pozíciónak munkavégzési helyétől, de legyen szíves bízni abban, hogyha már 6 éve jelenleg is ugyanannyit utazom jelenlegi munkáltatómhoz az zyz településre akkor ezt bírni fogom a közeljövőben is. Nem lesz akadálya hatékony munkavégzésemnek."

Jajj.

bezzegszilvia · http://allas-munka.blog.hu/ 2009.09.25. 09:37:53

@Pushy:
Egyetértek, a magyarázkodással az ellenkezőjét érik el az emberek. Elgondolkodtat ugyanis, az illetővel mi lehet a probléma...
Ugyanez jellemző az interjúkra is. Aki mindig a körülményeket, az alkalmatlan vezetőséget hibáztatja, az saját maga alkalmasságát kérdőjelezi meg.

IndaMuncher 2009.10.19. 11:58:59

@Pushy: Na most a második egyáltalán nem magyarázkodós, csak szebben akarta megfogalmazni, hogy nem gond, hogy messze lakik. Csak szeretnék bebizonyítani. Ezen még nem kéne kiakadni.
süti beállítások módosítása