Állás - munka alias Személyzeti Kantin

Ezen a helyen megtalálsz mindent ami egy "személyzetis" vagy ha úgy tetszik "HR-es" fejében megfordul. Legyen az munka vagy akár magánélet, öröm vagy bánat, apró vagy mindent elsöprő gondolat. A szórakozás mellett, szakmai dolgokról is esik szó, melyben kifecsegjük műhelytitkainkat...

Tetszik?

avagy a személyzeti kantin

Utolsó kommentek:

michael84p · http://engineering.blog.hu/ 2011.11.02. 18:08:36

Jó kis összefoglaló, valóban igy van. Egy komolytalan, helyesirással teli cv, mi mást tűkrözne a gazdájáról mint komolytalanságot, megbizhatatlanságot.

Bejegyzés: Miért nem kellek sehová?!

alexander77 · http://www.lefolyo.hu 2011.03.04. 17:00:26

A mi szolgáltatásunk esetében sokszor előfordul hogy az alkalmazott gyakorta csak a bevételt nézi és nem pedig a kiadást és egy bizonyos idő elteltével mohó lesz és megpróbál saját zsebre dolgozni.

Bejegyzés: LegJOB(B)

alexander77 · http://www.lefolyo.hu 2011.03.04. 16:54:53

az ember jellemétől szerintem sok függ mer e kockáztatni a mai világban nem úgy van csak mohon többet akarok

Bejegyzés: Váltanál munkahelyet?

tanácsadó? 2010.11.24. 11:47:13

Munkaerő-kölcsönzés?A munkaadó átadja a dolgozóit,ezzel mindenféle rá háruló munkajogi esetleges problémát is.Majd jön aHR-Tanácsadó/aki futólag ismeri a dolgozót/megoldja a dolgozó munkaviszonyának,megszüntetését,papíron minden rendben cím szóval,a munkaadó hátra dőlhet,minden rendben.És az ember?Ma már az nem számít.Sajnos mese a hirdetés,stb....egy kis mosodáról szól minden.

Bejegyzés: Megkülönböztetve - avagy hátrányos helyzetben a kölcsönzöttek

mittau 2010.11.13. 18:31:37

Szerintem meg kellene szüntetni ezeket a társaságokat szüntetni. Egymástól veszik a hirdetéseket, válaszok nincsenek. A mai világban legalább egy kör e-maillel tájékoztathatnák a jelentkezőt, hogy nem Ő nyerte az állást. Az interjúztató alap kérdésekre sem tud válaszolni (mennyi a fizetés, mi a feladat, hány órát kell dolgozni, stb. Elég lenne egy-két hirdető, főként saját cégek hirdetései. Intelligencia kérdése, hogy én adott esetben elküldöm az önéletrajzomat, válasz soha nem érkezik. Ennek oda-vissza kellene működni. Vannak még a diszkriminatív kérdések: van-e gyermeke, ha felnőtt, akkor hol dolgozik, stb. Ezek nem tartoznak az interjúztatóra, magánügy.

Bejegyzés: LegJOB(B)

drcambridge 2010.10.14. 13:49:26

Dehogy veszik komolyabban, sőt!
Csupán egy lovagias nemzet vagyunk. Minden külföldit esetlenként, már-már fogyatékosként kezelünk.
Ezért aztán ha a vonal túloldalán erősen töri a nyelvet az emberke, segítünk. Jobban, nagyobb lelkesedéssel segítünk, mint azt honfitársainkkal tennénk.

Bejegyzés: Állás – diszkriminálva vannak a magyarok

Bezzeg Szilvia · http://allas-munka.blog.hu/ 2010.09.06. 09:44:43

@grafogizi:

Osztom a véleményed! Minden pozíció meghirdetése előtt a döntéshozó(k)nak fel kell(ene) tennie a kérdést: mi a keresés oka.

A csalódások és az anyagi nélkülözés együttesen alapot teremtenek ahhoz, hogy az álláskereső a célirányt tévesszen.

Bejegyzés: LegJOB(B)

Grafogizi · http://profigrafologia.hu 2010.09.04. 11:21:12

Tapasztalatom szerint a probléma ott kezdődik, hogy mielőtt egy cég meghirdeti az állást, alaposan át kell (kellene) gondolni, hogy pontosan mi lesz a fölveendő kolléga feladata.

Sok helyen (főleg kisebb cégeknél) még ez sem igazán körvonalazott, csupán azt érzik, nem győzik a munkát, kellene valaki, aki besegít.
Ilyen előzmények után persze nem könnyű pontosan megfogalmazni az elvárt tulajdonságokat.

A dolog másik oldala pedig az, hogy sok munkát kereső (talán éppen a föntiek miatti negatív tapasztalatainak következtében) egyáltalán nem foglalkozik azzal, hogy a kiírásban szereplő tulajdonságoknak megfeleljen, csak jelentkezik mindenhova, "egyszer majd csak bejön" alapon.

Így azután, valóban nincs könnyű dolga annak, aki a "megfelelő" embert szeretné kiválasztani a rengeteg jelentkezőből.

Bejegyzés: LegJOB(B)

Kimmel Emese · http://allas-keres.blog.hu 2010.08.27. 10:12:16

Így van, nem árt, ha a munkát kereső is elemzi kicsit a dologkat. Közben nem elhanyagolható, hogy éppen melyik fázisban van, milyen anyagi helyzetben, kétségbe esetten keres-e, milyen alkat, stb. Hosszú hónapok után több energiát igényel, az hogy remekül helyt álljon. Ezzel együtt helyzetbe kell tudnia hozni magát a siker érdekében. Csak pozitívan!

Bejegyzés: Szemét HR-esek?

Bezzeg Szilvia · http://allas-munka.blog.hu/ 2010.08.27. 10:08:45

@GabAndras:

Köszönöm :) A pozitív életszemléletem visz előbbre :)

Jó lenne látni, hogy az emberek hisznek magukban… Reálisan és őszinte meggyőződéssel. Ehhez önbizalom és a másik oldalról (munkahely, barátok) megerősítő visszajelzés kell(ene).

Profi szakember ki tudja azt is szűrni, mi a valóság és mi az, amit a másik fél gondol magáról. :)

Bejegyzés: Szemét HR-esek?

Bezzeg Szilvia · http://allas-munka.blog.hu/ 2010.08.27. 10:02:50

@Nagy Krisztina "Vérnyúl":

Igazad van, a jóról kevesebbet hallani. Magyar mentalitás?
Azok a pályázók, akikkel találkozom, tesznek pozitív visszajelzést felénk :)

Ideálisnak tartom, ha a lehetőséghez mérten kap őszinte visszajelzést a pályázó. Ehhez benne is kell nyitottság. Hiába tartasz egy tükröt valaki elé, ha torznak látja abban a képét. Sokat számít a közlés módja, beszélgetés hangulata is.

Nem akarok ennyire elkanyarodni: ha több helyről kapnának a pályázók visszajelzést, másképp viszonyulnának ők is.

Bejegyzés: Szemét HR-esek?

GabAndras · http://www.oneletrajz-minta.com 2010.08.25. 22:18:48

Tetszik a hozzáállásod és a pozitív gondolkodás módod. Mellesleg meggyőződésem, hogy valóban érzi a másik fél mennyire akarja a másik az állást és hogy mennyire hisz magában. Egy idősebb ember is ki tudja szűrni ezeket az ismérveket, plána egy profi HR-s.

Üdv, András
www.oneletrajz-minta.com

Bejegyzés: Szemét HR-esek?

Nagy Krisztina l Vérnyúl · http://www.palyamarketing.hu 2010.08.25. 11:26:33

Valószínűleg az emberi létünkből fakad, hogy a negatív dolgokra jobban emlékszünk, és azokat hajlamosak vagyunk még fel is nagyítani. Többnyire valóban azzal találkozunk, hogy a HR-esek ilyenek, meg olyanok... Amikor valaki megkap egy állást, nem írja meg boldogan sehová, hogy sikerült neki. ...és ha igen, akkor sem tulajdonítja ezt a HR-es érdemének. Ám ha nem kapja meg az állást, az az adott HR-es inkompetenciáját bizonyítja? Hümm?

Sokszor álláskeresőként nem látjuk a "mögöttes tartalmakat". Lehet, hogy azért nem választanak minket, mert nem illenénk a csapatba, nagyon különbözik a viselkedési-kommunikációs kultúránk, egy másik jelölt sokkal jobban megfelelt... Néha a cégeknél is menet közben derül ki, hogy nem is pont olyan embert, nem is olyan pozícióra... Ezzel nem személyesen akarnak kiszúrni velünk. Egyszerűen úgy döntenek, ahogy az adott cég számra, akkor, abban a helyzetben a legjobbnak tűnik.

Bejegyzés: Szemét HR-esek?

Bezzeg Szilvia · http://allas-munka.blog.hu/ 2010.08.25. 10:27:01

@blindhorse:

Kedves Blindhorse!

Jómagam is tartoztam már az álláskeresők táborába. :)

A "néhány gondolat újrafogalmazása sikeresebbé fog tenni" alatt minimális korrektúrát érettem és értek.
Ez néhány, az megpályázni kívánt állásoknak megfelelő önéletrajz elkészítését jelenti.

Ahogy fogalmaz, vannak "flegma félisten" HR-esek és ugyanilyen pályázók is...

Bejegyzés: Miért nem kellek sehová?!

blindhorse 2010.08.24. 21:26:26

Kedves Szilvia!

Remélem nem túl megkésett a hozzászólásom.
Gyakorlatilag minden "karrier-portálon" találkozni hasonló tanácsokkal.
Mit ne, mit igen, hogyan, miért... ja(!,)igen: a zárómondat minden esetben a "csináljuk másképp".

Nos, felmerül a kérdés, volt már a Földön olyan HR-es akinek szöget ütött a fejében, hogy álláskereső emberek naponta akár 5-10 helyre is jelentkeznek? Most komolyan elvárjuk, hogy minden egyes jelentkezésnél pattanjon ki az isteni szikra a delikvens fejéből? Pláne úgy, hogy az emberek többsége egy átlagos munkahelyre jelentkezik és nem NASA űrhajósnak?! Pluszban teszi ezt mondjuk már fél éve sikertelenül.Az általánosan megfogalmazott elvárások zöme jogos, de helyenként irreális és életidegen.

Régóta kísérem figyelemmel (időközönként aktív álláskeresőként) a hirdetéseket és az Önéhez hasonló ajánlásokat is.Számtalanszor maga a HR-es kolléga inkompetenciája a gátja a megfelelő munkaerő megtalálásának.Tudom rengeteg tapasztalatot és komoly készségeket kíván meg ez a feladat, de Magyarországon ehhez csak kevesen tudtak felnőni.

Félreértés ne essék, hasznos és minél több helyen elérhetőek ezek a tanácsok annál jobb, de ideje volna a "másik oldalnak" is hasonló kritikákat megfogalmazni, tükörbe nézni, mert számtalan esetben csak a flegma félisten megjátszásáig jutnak el a kedves kollégák.Sajnos.

Bejegyzés: Miért nem kellek sehová?!

Kata74 2010.08.11. 15:57:27

Érdekes cikk!! Magyar KKV-nál vagyok HR-es. Sok problémánk van az állandó fluktuáció miatt. Persze a bevételünk is egyre csökken. A főnök támogatja a jó ötleteket, ha szakmailag megnyerjük. Felvetem neki ezt a kutatást.

Bejegyzés: Lapos vagy nem lapos?

Bezzeg Szilvia · http://allas-munka.blog.hu/ 2010.08.11. 09:01:22

Kedves András!

Köszönöm! Az egyedi, illetve más valóban felüdülést okoz - ha pozitív értelemben más.
Rengeten önéletrajzot láttam már. Volt köztük átlagos, átlag alatti és feletti.
Az egyediséggel és a kitűnni vágyással óvatosan kell bánni, mert könnyen kiválthat a felüdülés helyett rémületet.

Szilvia

Bejegyzés: Miért nem kellek sehová?!