Állás - munka alias Személyzeti Kantin

Ezen a helyen megtalálsz mindent ami egy "személyzetis" vagy ha úgy tetszik "HR-es" fejében megfordul. Legyen az munka vagy akár magánélet, öröm vagy bánat, apró vagy mindent elsöprő gondolat. A szórakozás mellett, szakmai dolgokról is esik szó, melyben kifecsegjük műhelytitkainkat...

Tetszik?

avagy a személyzeti kantin

2010.06.15. 11:30 Bezzeg Szilvia

CSR vagy önreklám?

Címkék: kultúra csr társadalmi felelősségvállalás psziché

Ma a CSR (Corporate Social Responsibility, azaz Vállalatok Társadalmi Felelősségvállalása) egyre népszerűbb témakörnek számít. Részint a rehabilitációs hozzájárulás jelentős emelkedése révén, részint a természeti katasztrófák miatt.
Példának okáért, a nem régiben kialakult árvízhelyzet számos családot súlyosan sújtott. Elmosta egy élet munkáját: lakásokba tört utat magának a hömpölygő víz, és házak dőltek romba, Akinek mondhatni odaveszett mindene, bármilyen támogatás és adomány gyógyírként tud szolgálni.

Jó olvasni és hallani az adomány gyűjtésekről és a segítő szándékokról. Azt gondolom, azok a vállalatok, akik azonosulnak a CSR miértjével, és deklarált célként (nem reklám- és marketingeszközként) tekintenek erre, hathatós segítséget tudnak nyújtani. Van, aki élelmiszerrel, ruhával, tisztálkodási szerekkel, van aki  nyaraltatással, míg mások pénzadománnyal segítik a bajba jutottakat. Az önkéntes munka sem elhanyagolandó ebben a helyzetben.


Reklám ide, reklám oda, - ahogy a Világgazdaság oldalán olvasható -, nem mellékes hozadéka a felelősségtudatnak a cég imázsára, illetve a dolgozói lojalitásra gyakorolt pozitív hatása. Főleg ezek miatt „éri meg” CSR- (vállalati társadalmi felelősségvállalás) politikát kidolgoznia egy cégnek. – olvasható a cikkben. Bízom benne, ha már “megéri”, egyre többen fogják magukénak tekinteni a CSR-t.
Visszatérve az árvízkárosultak megsegítéséére: kívülről szemlélve elképzelhetetlen, milyen pszichikai hatással bír egy ilyen helyzet. Az adományok és önkéntes támogatások mellett a bajba jutottak lelki támogatásra kiktől számíthatnak? Hogy fogják feldolgozni a történteket? Mi lesz a fedél nélkül maradtakkal?


2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://allas-munka.blog.hu/api/trackback/id/tr82083111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vasarnap329 2010.06.15. 12:51:30

a gazdagok, a Nemzet Szinészei, a celebek, a politikusok, vállalatvezetők, hipermarketek, bankok jótékonykodnak most, amikor sok helyen jól jönne a segitség? pár takaró, egy kis pénz, étel, ásványviz, gumicsizma, bármi?
Én csak Mága Zoltánt láttam a tévében, ahogy maga vitte árviz sújtotta területre amit a rászorulóknak szánt.
Több jóérzésü tehetős vagy sikeres cég nincs ebben az országban?

bezzegszilvia · http://allas-munka.blog.hu/ 2010.06.15. 14:23:08

@vasarnap329:
Bízom benne, ennek az az oka, hogy nem mindenki szereti világgá kürtölni segítő szándékát.

Itt is olvashatsz adománygyűjtésekről:
www.metropol.hu/itthon/cikk/584374