Állás - munka alias Személyzeti Kantin

Ezen a helyen megtalálsz mindent ami egy "személyzetis" vagy ha úgy tetszik "HR-es" fejében megfordul. Legyen az munka vagy akár magánélet, öröm vagy bánat, apró vagy mindent elsöprő gondolat. A szórakozás mellett, szakmai dolgokról is esik szó, melyben kifecsegjük műhelytitkainkat...

Tetszik?

avagy a személyzeti kantin

2012.02.17. 12:00 Bezzeg Szilvia

Sikeres álláskeresés – új módszerek és technikák

Címkék: álláskeresés önismeret kreativitás munkahely váltás

Innovativitás, kreativitás, merészség, kitartás és önmagunkba vetett hit. Azt gondolom, ezekre szükség van ahhoz, hogy sikeresen - és minél gyorsabban - megtaláljuk az áhított munkát. Azt, amivel szívesen foglalkoznánk - azon a munkahelyen, ahol jól érezzük magunkat és megbecsülnek. 

 

 

 

Érd el azt, hogy kiemelkedj a tömegből. :-)

Mi kell hozzá?

 

 

 

Innovativitás: a megszokott, mondhatni ismert álláskeresési módszerek (népszerű állásportálok hirdetéseire jelentkezés, önéletrajz feltöltése) mellett/helyett szükség van új módszerek alkalmazására.

Kreativitás: kitalálni célravezető álláskeresési technikákat. Ízelítőül néhány ötlet:

-   Annak megfelelően, milyen munkakörben/iparágban dolgoznál, végezz kutatást, az ismert állásportálokon kívül hol hirdetnek ezek a vállalatok (fórum, blog, levelező lista, LinkedIn, helyi lapok, stb.) és jelentkezz hozzájuk.

 

-   Gyűjtsd össze azokat a cégeket, amelyek szimpatikusak számodra és gondold át, dolgozik-e ott ismerős /ismerőse/ és vedd fel vele a kapcsolatot. Ha nincs ilyen ember, akkor deríts ki a HR/cégvezető nevét, elérhetőségét és küldjed el az önéletrajzodat.

 

-   Bizonyos munkaköröknél (pl. eladó, szakács, virágkötő, ápoló, stb.) célravezető lehet, ha személyesen keresed fel azokat a helyeket, ahová munkatársat keresnek, illetve ahol szívesen dolgoznál.

   Ahogy viszonyulnak hozzád egy ilyen szituációban, az is sok mindent elárul.

Merészség: véghez vinni a fentieket. Új módszerek kitalálása csak az első lépés. Ne állj meg annál a pontnál, vajon be fog-e válni a technikád és mit fognak hozzá szólni!

Kitartás: az első kudarcoknál nem feladni. Ha sorra kudarcba fulladnak a módszereid, akkor végezz önvizsgálatot: neked kell valamin csiszolni, új módszerekre van szükség vagy egész egyszerűen türelmesnek kell még lenned?

Önmagadba vetett hit: mindennek az alapja. Ne hagyd, hogy úrrá legyen rajtad az elkeseredés és kétségbe vond az készségeidet! A TE értékeid és képességeid nem csökkennek akkor sem, ha még nem találtad meg a kívánt munkát. :-)


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allas-munka.blog.hu/api/trackback/id/tr474123341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása