Állás - munka alias Személyzeti Kantin

Ezen a helyen megtalálsz mindent ami egy "személyzetis" vagy ha úgy tetszik "HR-es" fejében megfordul. Legyen az munka vagy akár magánélet, öröm vagy bánat, apró vagy mindent elsöprő gondolat. A szórakozás mellett, szakmai dolgokról is esik szó, melyben kifecsegjük műhelytitkainkat...

Tetszik?

avagy a személyzeti kantin

2010.09.06. 12:30 Bezzeg Szilvia

Mi lesz most?

Címkék: szervezet psziché szervezfejlesztés

Semmi se állandó. A világ folyton változik. Van, amivel lépést szeretnénk tartani és van, amiről inkább le akarunk maradni.
A megszokott környezet egyfajta állandóságot és kiszámíthatóságot jelent az ember számára. Kellenek a biztos pontok: család, barátok, munka, otthon, környezet, szokások, stb.

Egy élményem jut ennek kapcsán eszembe: Az egyik reggel fűrészelőgép zaja szűrődött be a szobába. Az ablakon kinézve szomorúan láttam, hogy a ház előtt álló fa lombkoronájának ágai hullanak a földre. Elszomorított... Azért szerettem bele ebbe a lakásba, mert csodás kilátás tárult elém az ablakból. Egy idő után a szomorúságot felváltotta egy másfajta érzés: a megnyírbált fa több napsugarat enged a lakásba és emellett azok a szépségek is láthatóvá váltak a parkból, amiket eddig lombkorona miatt nem láthattam.


 Amennyiben az elsorvadt ágakat nem lehet megmenteni, le kell azokat vágni, teret engedve az új hajtásoknak. Igaz ez a szervezetre is. Ahhoz, hogy képes legyen tovább fejlődni, új tudást kell integrálni és adott esetben a régit rossz elemeitől meg kell válni. A szakértelem érkezhet belülről és kívülről is. A változások következtében lesznek olyan munkatársak, akik lemorzsolódnak és érkeznek olyan kollégák, akik előre tudják mozdítani a fejlődést.

 

 

A rosszul kommunikált cél szervezeti feszültséget, klikkesedést, fluktuációt és elégedetlenséget okozhat, a vállalat széteshet.

Ezért is elengedhetetlen, hogy az új szervezeti célkitűzés világos legyen és a fejlődést hozza el.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allas-munka.blog.hu/api/trackback/id/tr722274881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása