Állás - munka alias Személyzeti Kantin

Ezen a helyen megtalálsz mindent ami egy "személyzetis" vagy ha úgy tetszik "HR-es" fejében megfordul. Legyen az munka vagy akár magánélet, öröm vagy bánat, apró vagy mindent elsöprő gondolat. A szórakozás mellett, szakmai dolgokról is esik szó, melyben kifecsegjük műhelytitkainkat...

Tetszik?

avagy a személyzeti kantin

2009.12.04. 14:09 Bezzeg Szilvia

Házinyúlra nem lövünk? ;)

Címkék: hr állás fejvadász munkakör

Jelen esetben nem. Ellenben a szomszéd nyulaira igen. Nyúlvadászat ;) Azt gondolom, a fejvadászat egyik legjobb játéka az, amikor a vadász a konkurens cégnél dolgozó fejvadászra vadászik.

Ők már ismerik a trükköket. Ahol be van azonosítva a célszemély, ott a legegyszerűbb „X.Y. vagyok és Q.W-t keresem” a legéletképesebb. Azon cégeknél, ahol a „nyuszik”, azaz a fejvadászok kiléte még nincs felfedve, izgalmasabb játékok kellenek. ;)

A fejvadász, tanácsadó és recruiter cégekből széles a paletta. Számos cég jelöli meg a portfóliójában a fejvadászatot (közvetlen megkeresést) még akkor is, ha csak hirdetés útján és adatbázisban való kereséssel foglalkoznak. Executive search-el valójában kevesen foglalkoznak.

 

Kiből lesz jó fejvadász? Aki kreatív, tud és szeret játszani. Minden szituációban feltalálja magát. Mondhatni, a jég hátán is megél. A félénk diáklánytól kezdve a csábító díváig bárkinek a bőrébe bele tud bújni. Erre születni kell ;)

Egyelőre (magamon kívül;) ) egy jó fejvadászt ismerek: a kolléganőmet ;) Most a triumvirátus virágzásához keresek egy nem gyáva nyuszit ;)

 

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allas-munka.blog.hu/api/trackback/id/tr621573679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása