Állás - munka alias Személyzeti Kantin

Ezen a helyen megtalálsz mindent ami egy "személyzetis" vagy ha úgy tetszik "HR-es" fejében megfordul. Legyen az munka vagy akár magánélet, öröm vagy bánat, apró vagy mindent elsöprő gondolat. A szórakozás mellett, szakmai dolgokról is esik szó, melyben kifecsegjük műhelytitkainkat...

Tetszik?

avagy a személyzeti kantin

2009.08.28. 09:15 bezzegszilvia

Megüresedett helyek

Címkék: állás álláskeresés önéletrajz nyugdíjas munkanélküli alkalmazott munkáltató munkakör

„Egy nemrégiben készült felmérés szerint ugyanis a cégek jelentős része nagyon nehezen tud betölteni bizonyos munkaköröket a szervezeten belül. Ez már csak azért is furcsa, mert a KSH adatai szerint 2009 második negyedévében a 15–74 év közötti 3,797 millió foglalkoztatott mellett 402 ezer fő volt munkanélküli. Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat összesítései alapján pedig július hónapban 557,9 ezer nyilvántartott álláskereső jutott 18 649 betöltetlen álláshelyre. Akárhogy is nézzük, sajnos lenne miből válogatniuk a munkaadóknak.” – olvasható a Világgazdaság oldalán.

 

A cikk egyet felejt el: a betöltetlen állásokkal szembeni elvárásokat összevetni a munkanélküliként nyilvántartottak végzettségével, tapasztalataival és elvárásaival.

Avagy azt gondolja az író, hogy pl. egy kőműves jelentkezzen online értékesítőnek?! 


4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://allas-munka.blog.hu/api/trackback/id/tr441343483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Strici · http://birkanep.blog.hu 2009.09.15. 17:59:34

És Ti mit tesztek, hogy ne így legyen?

bezzegszilvia · http://allas-munka.blog.hu/ 2009.09.17. 10:47:36

@Strici:
Egy vállalat, legyen bármennyire is kiemelkedő a szakmában, egymaga nem tudja megváltani a világot. Így mi sem tudunk globálisan a magyar munkaerőpiacra hatni.

Amit tehetünk: szervezeti átvilágítás, stabilizációs program kidolgozása, megfelelő embert a megfelelő helyre elv alkalmazása, innovatív irányvonalak kidolgozása, karrier tanácsadás interjú keretein belül.
Bár a munkanélküliség számán nem változtat, de fontosnak tartom, hogy adunk a jelentkezőknek visszajelzést, akár sor kerül interjúra, akár nem.
Ami mindezt lehetővé teszi: a felkészült, a HR szakma iránt elkötelezett, empátiával rendelkező munkatársak.

gilloth 2009.09.20. 12:55:45

Néha úgy érzem, hogy mindenütt "csak" ilyen munkát kínálnak (persze nem, de mikor az ember pl. adminisztrációs állásra jelentkezik, és kiderül, hogy biztosításokkal kéne házalni.... nem is arról van szó, h derogál-e, hanem hogy nem mindenki alkalmas erre).

bezzegszilvia · http://allas-munka.blog.hu/ 2009.09.21. 10:24:52

@gilloth:
Vannak olyan pozíciók (pl. ügynöki munka/MLM), amire nehéz munkatársat találni.
Az más kérdés, hogy a félrevezető hirdetéssel és azzal, hogy szinte bárkit felvesznek, nem érnek el eredményt.
süti beállítások módosítása