Állás - munka alias Személyzeti Kantin

Ezen a helyen megtalálsz mindent ami egy "személyzetis" vagy ha úgy tetszik "HR-es" fejében megfordul. Legyen az munka vagy akár magánélet, öröm vagy bánat, apró vagy mindent elsöprő gondolat. A szórakozás mellett, szakmai dolgokról is esik szó, melyben kifecsegjük műhelytitkainkat...

Tetszik?

avagy a személyzeti kantin

2009.08.12. 09:00 bezzegszilvia

Az iroda lelke

Címkék: állás kompetencia hitelesség vállalat szervezetfejlesztés

Minden irodának megvan(nak) azok a szereplői, aki(k) gördülékenyebbé teszi(k) a vállalat életét.

 

Van, ahol irodavezetőnek, van, ahol titkár/titkárnőnek hívják a posztot betöltőt, és még sorolhatnám a különböző elnevezéseket. Nálunk projekt koordinátornak. Ő a dolgok mindentudója! :-)

Eljött az az időszak, amikor nyári szabadságolása miatt nélkülöznünk kell. Így van ez – remélem! – minden cég életében.

 

Viráglocsolás közben felvetődött bennem a gondolat, hogy más cégek életében ki látja el ilyenkor a kolléga/kolléganő feladatait? Delegálva vannak azok, valaki magának érzi és ellátja a teendőket, avagy mindenki arra vár, majd csak elvégzi a feladatot?

Egy mese jut erről eszembe: "Volt valaha négy ember. Úgy hívták őket, hogy Mindenki, Valaki, Bárki és Senki. Akadt egyszer egy fontos elintézendő. Mindenki biztos volt abban, hogy azt Valaki elintézi. Bárki elintézhette volna, de Senki sem tette meg. Valaki ezért méregbe jött, hiszen ez Mindenki kötelessége lett volna. Mindenki viszont azt hitte, hogy ezt Bárki elvégzi és közben Senki sem vette tudomásul, hogy ezt Mindenki elvégezhette volna. A mese úgy végződött, hogy Mindenki hibáztatott Valakit, azért amit Bárki megtehetett volna, de Senki nem tette meg."

 

Nálatok ez hogy működik? 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allas-munka.blog.hu/api/trackback/id/tr551304456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása