Állás - munka alias Személyzeti Kantin

Ezen a helyen megtalálsz mindent ami egy "személyzetis" vagy ha úgy tetszik "HR-es" fejében megfordul. Legyen az munka vagy akár magánélet, öröm vagy bánat, apró vagy mindent elsöprő gondolat. A szórakozás mellett, szakmai dolgokról is esik szó, melyben kifecsegjük műhelytitkainkat...

Tetszik?

avagy a személyzeti kantin

2009.08.07. 09:00 bezzegszilvia

Férfiak uralta bolygó

Címkék: hr kompetencia vezető coach

„az emberek (még a nők is!) kompetensebbnek találnak egy középkorú férfit, mint egy nőt. Teljesen mindegy a valós tudása. (…)  ... szinte naponta tapasztalom, hogy nőként milyen nehéz érvényesülni a férfiak által kijelölt és körbepányvázott „játszótereken”. Mindegy, milyen várat építesz.” Olvasható a blogbejegyzésben.

 

Azt gondoltam, el van túlozva a cikk. Sajnos tévedtem. Megjelent a héten egy publikáció „Továbbra is nehéz nőként főnökké válni” címmel. Németországban csak minden negyedik felső vezetői széket foglalja el nő – olvasható a közleményben.

 

Vettek már körül női és férfi vezetők is. Mindkét nem képviselőit el tudtam hiteles vezetőként fogadni. Igaz, nő vagyok. Mikor jön el az az idő, hogy egyenrangú félként fogadják el a nőket és a női vezetőket?

Ti, férfiak hogy álltok ehhez a kérdéshez? Melyik nem kompetensebb számotokra és miért? 


1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://allas-munka.blog.hu/api/trackback/id/tr551288278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HoldenCaulfield · http://kaizen.freeblog.hu 2009.08.08. 11:18:18

Nekem mindegy, hogy nő vagy férfi, csak jó főnök legyen. Ügyfeleim között jó pár nő van (vezetők), sokszor könnyebb velük dolgozni, mint macsó kollégáikkal..., igyekeznek kooperálni (nem legyőzni akarnak, hanem együttműködni), nem hiszik azt, hogy már mindent tudnak, hajlandóak tanulni. Persze mint mindig, itt is vannak kivételek.
süti beállítások módosítása